SpisestueMøbler

Spis med trøst

God mad kræver gode møbler! Rul gennem vores nyeste kollektion af spisestuemøbler og find de rigtige ingredienser til dit hjem.

SpisestueMøbler

SpisestueMøbler
Vis som Gitter Liste
pr. side
Faldende orden

Varer 1-24 af 211

Side
Vis som Gitter Liste
pr. side
Faldende orden

Varer 1-24 af 211

Side

Spisepladsen er hjemmets centrum, hvor familien samles

Spisepladsen er et samlingssted, hvor nære og kære samles for at spise og hygge sig. En spiseplads kan være placeret i flere forskellige rum, men normalt er det i spisestuen, køkkenet eller stuen, at samlingen finder sted. En spiseplads indeholder spisemøbler, herunder en spisegruppe, der består af et spisebord, spisestole eller barstole

Det er her, familie og venner samles omkring et rummeligt spisebord, sidder på komfortable stole og samtaler, hygger sig og tilbringer tid sammen. Køkkenet kaldes ofte hjemmets hjerte, og når man tænker over det, giver det god mening. Det er ikke hvidevarerne, der udgør hjertet, men derimod selve spisepladsen, hvor man samles og tager sig af hinanden.  

Med et måltid lavet med kærlighed og skønne krydderier, sidder man ned ved et smukt dækket bord og bruger tid sammen omkring spisebordet. Det er ved spisepladsen, man samles mere end én gang om dagen. Her indtages ofte dagens første måltid, morgenmaden. Ved køkkenbordet gør man sig klar til en ny dag og genoplader batterierne.

 

Spisepladsens indretning, der passer til dit hjem og din indretningsstil

Taget i betragtning af hvor stor en del af hjemmet spisepladsen udgør, er indretningen utrolig vigtig, ikke kun af hensyn til komfort, men også med henblik på trivsel. Når det kommer til at indrette spisepladsen, har din personlige stil og smag meget at gøre med indretningen, så lad den komme til udtryk og vælg og kombiner flere forskellige stilarter og materialer, der passer til din smag og sammen skaber en smuk spisestue.

Hvor din spiseplads er placeret i hjemmet, er også en vigtig overvejelse. Mange har samlingen lige i køkkenet, og mange har den i et helt andet rum, der ofte kaldes spisestue.

Mange huse og lejligheder har i dag åbne planløsninger, hvor køkkenet er i forlængelse af stuen, og her er spisepladsen ofte placeret i forlængelse af, hvor køkkenet slutter og stuen begynder. Dette skaber en smuk og naturlig overgang, hvor spisepladsen bliver en lige så central del af hjemmet som sofaen og køkkenet.

Et stort hit, når det kommer til indretning af spisepladsen, er materialet metal, som selvfølgelig også ses på både køkkenskabenes greb og køleskabets front. Derfor er det også meget flot at fortsætte i samme stil og tilføje skinnende, luksuriøst metal på forskellige møbler og dekorationer i spisepladsens indretning.

Et spisebord med smukt designede ben i rustfrit metal kan være prikken over i'et. Vær ikke bange for at kombinere det med matchende køkkenstole i velour, der giver en blødere kontrast til metallens hårde karakter, eller et par moderne stole, der gør spisegruppen til et trendy samlingspunkt.

Uans et om det er til egentid, hygge med familie og venner eller tid med gode venner, bruger vi utrolig meget tid omkring spisebordet. Af denne grund er det utrolig vigtigt at trives, så indret og dekorer din spiseplads og brug din personlighed og stil som inspiration.

Er du en person, der elsker alle nuancer af gråt, ønsker en lys og frisk base med fokus på accentfarver, eller har du en skandinavisk stil med naturlige elementer og masser af planter?

Uanset din stil er der mange forskellige metoder til at skabe din nye spiseplads.

 

God belysning til spisepladsen er afgørende

Der er meget fokus på borde og stole, når det kommer til indretning og møblering af en spiseplads, men belysningen må ikke glemmes. God belysning er afgørende for at skabe en behagelig og hyggelig spiseplads, hvor familien tilbringer tid i løbet af dagens mange timer.

En smuk loftspendel, en hængende loftslampe eller en luksuriøs krystal-krone med flere arme og lys rettet i forskellige retninger kan være prikken over i'et. Dette er også meget praktisk i de mørkere måneder og kan kombineres med tændte lys i forskellige smukke lysestager og lysestager.

 

Spisemøbler, dekorationer og tekstiler skaber hyggelige spisepladser

At skabe en spiseplads i hjemmet er i teorien ret enkelt; der er få møbler, der er nødvendige, men de er store og ofte pladskrævende. Derfor er det vigtigt at have styr på rummets mål for at finde et bord, der passer.

Ofte fokuseres der på detaljerne ved spisepladsen, og bord og stole må man bestemt ikke glemme. I dag er der utroligt flotte stole i mange forskellige designs, der på egen hånd kan udgøre både en markant detalje og også den mest iøjnefaldende detalje i hjemmet.

Ellers ligger fokus gerne på tekstiler og små dekorationer. Såsom den fine vase med afskårne blomster, der placeres på spisebordet, den smukke loftslampe, der hænger ovenover, og måske nogle grønne, friske planter rundt omkring, der tilføjer et naturskønt element.

Uanset om du bor stort eller småt, har spisepladsen en lige så stor rolle i hjemmet og skal føles hyggelig, rolig og indbydende for at skabe en afslappende atmosfære derhjemme.

At have lidt mindre plads til både bord og stole kan måske virke problematisk, da køkken- og spisemøbler ofte kræver meget plads. Men i stedet for at vælge et rektangulært, stort køkkenbord og stole med armlæn, der i mange tilfælde optager meget plads, kan du fokusere på et rundt bord. Et lille, rundt spisebord sammen med lette stole, der er betydeligt mere pladsbesparende end et rektangulært bord og stole med armlæn.

Til en lille spisestue kan et bardisk og smarte barstole og moderne barstole være praktiske, da disse optager mere plads i højden end i bredden og giver et større og mere luftigt indtryk af rummet. Hvordan du indretter spisestuen, er op til dig og din stil. Det skal være sjovt at indrette din spiseplads!